Myyjän ohjeet

Tutustuthan huolella myyjänehtoihin ja ohjeisiin ennen myyntijakson varausta, sillä ne toimivat sopimusehtoina. Varaamalla myyntijakson hyväksyt nämä ehdot ja sitoudut noudattamaan niitä. Meillä ei vuokrata pöytiä vaan ainoastaan myyntiaikaa. Meillä pöytien sijaan toimitaan kirpparikassilla, jonka tilavuus on 80l (vrt. IKEA iso kassi 71l). Tämä takaa, että tuotteet ovat Ipanallen kirppiksellä aina asianmukaisesti lajiteltuina ja järjestyksessä, jolloin sieltä on erittäin helppo tehdä ostoksia ja tuotteiden "kierto" on nopeampi.


Myyntijakson varaus ja aloitus

Myyntijakson voit varata Kirppari-Kallen avulla luotuasi asiakastilin, jos sinulla on jo tili Kirppari-Kallessa, käytä aiempia tunnuksiasi. Varauksen yhteydessä peritään 20e varausmaksu. Voit peruuttaa myyntijaksosi veloituksetta viimeistään viikkoa (7pv) ennen jakson alkua. Tämän jälkeen peruutetuista tai käyttämättömistä jaksoista pidätämme varausmaksun itsellämme.

Itsepalvelupaketit

Varattuasi "peruskassi" tai "tuplakassi" -myyntijakson, voit aloittaa tuotteiden hinnoittelun itse. Hintalaput voi hinnoitella kirjautumalla Kirppari-Kalleen, jossa pääset Tuotteiden hinnoittelu -välilehdeltä hinnoittelemaan kaikki tuotteesi. Kun arkki (33 hintalappua) on valmis, tallenna se ja merkitse valmiiksi. Tämän jälkeen voit tulla hakemaan valmiit hintalapputarrat sekä kirppiskassin Ipanallen kirppikseltä. Voit myös tilata kassin ja itse Kirppari-Kallessa hinnoittelemasi hintalapputarra-arkit suoraan kotiisi hinnaston mukaista maksua vastaan.

Huom. hintalappuja ei voi tulostaa itse, vaan ne tulosteaan aina Ipanallen kirppiksellä.

Voit myös halutessasi täyttää hintalapputarrat käsin. Tällöin niihin tulostuu valmiiksi asiakasnumerosi ja voit itse kirjoittaa tuotekuvauksen ja hinnan. Suosimme tietokoneella tehtyjä hintalappuja, sillä se paitsi nopeuttaa kassatyöskentelyä, antaa myös sinulle paremman mahdollisuuden seurata myyntiäsi netin kautta. Ainoastaan netissä tehtyjen hintalappujen tuotekuvaukset kirjautuvat myyntisaldoon ja pysyt perillä mitä tuotteita on myyty. Käsin tehdyissä hintalapuissa myyntisaldoon kirjautuu tuotteen summa ja kpl-määrä yhteensä. Hintalapputarrat pysyvät vaatteissa kiinni hyvin, mutta voit halutessasi kiinnittää ne lisäksi hakaneuloilla tai teipillä.

Huom. hintalappuja ei voi tulostaa itse, vaan ne tulosteaan aina Ipanallen kirppiksellä.

Kun tuotteet on hinnoiteltu ja pakattu kassiin (kassin vetoketju tulee olla suljettu), voit tuoda valmiin kassin meille jaksoasi edeltävällä viikolla, tästä eteenpäin me huolehdimme kaikesta.

Huom. Pidätämme oikeuden veloittaa hinnaston mukaisesti rikkoutunut kassi, jos rikkoutuminen johtuu siitä, että se on liian täyteen pakattu.

Hinnoittelusta yleensä

Jos hinnoittelet itse, muista, että mitä edullisempi hinta, sitä varmemmin se menee kaupaksi. Edullisilla hinnoilla saat enemmän kun kierto on huomattavasti nopeampaa. Muista myös, että tunnearvosta ei kukaan maksa mitään.

Palvelupaketit

Valittuasi paketin jossa me hinnoittelemme tuotteet puolestasi. Voit noutaa kassin jaksoasi edeltävän kahden viikon aikana, pakata tavarat ja tuoda ne meille hyvissä ajoin ennen jakson alkua. Me huolehdimme kaikesta muusta. Otamme sinuun yhteyttä myyntijaksosi päätyttyä, jonka jälkeen voit noutaa mahdollisesti myymättä jääneet tuotteesi pois. Jos et nouda mahdollisesti myymättä jääneitä tuotteita tai sovi palautuslähetyksestä myyntijaksoasi seuraavan viikon aikana, eikä myöskään mitään muuta ole kirjallisesti sovittu, niin tuotteet siirtyvät automaattisesti Ipanalle kirppiksen omaisuudeksi. Ipanalle kirppis lahjoittaa vaatteet hyväntekeväisyyteen HOPE ry:n kautta tai jälleen myy ne edelleen.

Myyntijakso

Tavarasi laitetaan myyntiin varaamallasi aloitusviikolla. Emme pysty etukäteen lupaamaan myyntijaksosi tarkkaa alkamisaikaa. Myyntijakso ei välttämättä ala heti varaamasi viikon maanantaina vaan saman viikon aikana kun kaikki tavarasi on saatu esille. Pyhäpäivät ja sekä päivät, jolloin kirppari on kiinni, eivät vähennä myyntijaksosi aikaa.

Myyntijaksosi päättyy, kun tavarasi ovat olleet esillä vähintään myyntijaksoosi kuuluvan ajan. Myyntijakso on usein pidempikin riippuen keräilyaikataulustamme, mutta emme veloita maksua ylimääräisiltä myyntipäiviltä. Otamme sinuun yhteyttä myyntijaksosi päätyttyä, jonka jälkeen voit noutaa mahdollisesti myymättä jääneet tuotteesi pois. Jos et nouda mahdollisesti myymättä jääneitä tuotteita tai sovi palautuslähetyksestä myyntijaksoasi seuraavan viikon (7 päivän) aikana, eikä myöskään mitään muuta ole kirjallisesti sovittu, niin tuotteet siirtyvät automaattisesti Ipanalle kirppiksen omaisuudeksi. Ipanalle kirppis lahjoittaa vaatteet hyväntekeväisyyteen HOPE ry:n kautta tai muutoin huolehtii niiden kierrätyksestä tai jälleenmyynnistä asiamukaisesti.

Tärkeää tietää

Tuotteet ovat myynnissä omalla vastuulla. Emme vastaa mahdollisesti tapahtuvista varkauksista, rikkoontumisista, tulipalon, vesivahingon tai muun kiinteistölle tapahtuneen vahingon aiheuttamista menetyksistä ja/tai vaurioista tai muista meistä riippumattomista syistä aiheutuneista vahingoista (force majeure). Valvontaa kuitenkin suoritetaan asianmukaisesti. Meillä on käytössä hälytinportit ja lähes tuhat eri tavoin kiinnitettävää hälytintä. Laitamme hälyttimet kaikkiin vähänkin arvokkaampiin tuotteisiin sekä satunnaisesti kaikkiin meillä myytäviin tuotteisiin. Meillä on myös automaattisesti ympärivuorokauden nauhoittava kameravalvonta koko myymälän alueella. Näin omalta osaltamme turvaamme asiakkaidemme omaisuuden mahdollisimman huolellisesti.

Tilitys

Tilitämme myyntituottosi ilmoittamallesi tilille 7 arkipäivän kuluessa siitä, kun olet noutanut myymättömät tavarasi tai 7 päivän noutoaika on kulunut umpeen ja myymättömät tavarat ovat siirtyneet Ipanallen haltuun. Maksamme tilityksiä noin kerran viikossa. Tilitykset maksetaan Nordean tililtä. Käteistilityksiä teemme ainoastaan noutaessasi tavaroita, jos olet ilmoittanut aiemmin haluavasi käteistilityksen.

Millaisia tuotteita voin tuoda myyntiin

Valitsethan myyntiin vain nykyaikaisia ehjiä ja siistejä, tahrattomia lasten- sekä äitiysvaatteita. Myös lelut, kirjat ja tarvikkeet tulee olla siistejä ja ehjiä sekä kaikki osat tallella.

Pese vaatteet mieluiten hajusteettomalla pyykinpesuaineella (se voi olla joillekin tärkeä ostoon vaikuttava asia). Silitä rypyt ja viikkaa vaatteet nätisti kassiin. Näin saat myös enemmän myytävää mahtumaan samaan myyntijaksoon.

Valitsemasi myyntipaketin mukaisesti voit tuoda myös isoampi tarvikkeita, kuten syöttötuoli, sitteri, leikkimatto, potkupyörä yms. Kuitenkaan vaunuja, rattaita ja turvaistuimia EI voi tuoda myyntiin kirppikselle.